Innosfera Barcelona cultura(s) digital(es)

image

Innosfera preten ser un espai per debatre i construir sobre innovació. El que hi ha a continuació son una serie d’anotacions i reflexions del que es va presentar en la xerrada del dia 27-6-2011 a càrrec de Dolors Reig, Adolfo Estalella, Miguel del Fresno.

Antropologia digital. Psicologia digital. Que ha de ser public i qui ho ha de gestionar. El fenomen del «15M»,»Anonimus», «Democracia real ya»…
Social Media, marqueting i comunity manager.  Un comunity manager vinculat a una empresa es el mes adient per fer la funció de moviment social? No hauria d’haver involucrat tambe els pedagogs, agents socials, mestres…
«somos seres sociales por naturaleza» es necessari tenir dominio de la tecnologia, la eina per que funcionin les xarxes socials digitals. La falta de coneixement del medi genera adversió i el resultat es negatiu. A mida que es coneix la eina es converteix en útil i comença a ser efectiva i valuosa.
El «nuvol» es el nou espai public.
«Las nuevas generaciones quieren interectuar con la información, volen dir la seva».

Els mitjans de comunicació ja no son els únics q poden construir la realitat, ara qualsevol  amb els nous mitjans pot construirla. Som mes complexos, asumim mes rols depenent del interes puntual que tinguem en aquell moment i on ens movem dins la xarxa.
Autocomunicació de masses vs la comunicació unidireccional dels mitjans.
Un «comunity manager» ha de saber el que vol la seva comunitat.